Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntelek a Fogasblog követői között!

Engedd meg hogy tegezzelek, Kedves Olvasó, elvégre az Internet eme félreeső zugában szinte magunk vagyunk! Amellett most csak beszélgetünk, nem a fogorvosi székben ülsz. – Nem kell félned a fogorvostól!

Pár szóban írnék magamról, utána úgyis a fogaké lesz itt a főszerep. Nevem dr. Takács Dániel. 2005-ben általános orvosként végeztem a Semmelweis Egyetemen, ahol a szájsebészet rezidens képzés során kerültem szorosabb kapcsolatba a fogorvoslással. Ez a kapcsolat 2009-ben a fogorvosi diplomám megszerzéséhez vezetett, ugyancsak a Semmelweis Egyetemen. Az Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogorvosi Klinikán PhD hallgatóként folytattam a tanulást, mialatt alkalmazott fogorvosként már a napi betegellátásba is bekapcsolódtam egy magánrendelőben. A PhD fokozatot a szájüregi rákok előfordulásának vizsgálatával szereztem meg 2013-ban. Ugyanebben az évben saját magánrendelőt nyitottam, és a „való életben” tanultam tovább a hivatásomat. Két évre rá szakvizsgát tettem dento-alveolásris sebészetből – ilyen szép neve van hivatalosan a szájsebészetnek manapság. Dolgoztam közben a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Oktatási Centrumában klinikai orvosként, illetve egy nemzetközi magán egészségügyi szolgáltatónál szájsebészként. Ennyi „fogas” tanulás után sem érzem úgy, hogy mindent tudnék a fogakról – hiszen a jó pap is holtig tanul – de beszélni már elég sokat tudok róluk 🙂

Ezt a blogot azért hoztam létre, mert napi munkám során nagyon sok tévhittel és dezinformációval találkozom, pedig nem kell hozzá három doktori, hogy a fogas kérdésekben tisztán lásson az ember! A blog bejegyzéseiben ezért igyekszem mindenkor közérthetően és sallang mentesen fogalmazni, amiért előre is elnézést kérek az esetleg ide tévedő kollégáktól. A szakmai továbbképzést inkább meghagyom az Egyetem hatáskörében. Azt szeretném, hogy bárki megértse, amiről írok, még azon az áron is, hogy helyenként jócskán egyszerűsítve, kerekítve tudom csak emiatt körüljárni az egyes témákat. Minden héten szeretném egy új bejegyzéssel bővíteni a posztok sorát, de két kicsi gyerekem és a rendelő ügyes-bajos dolgai mellett elképzelhető, hogy néha picit csúszni fogok az újdonságokkal – ezért viszont előre elnézést kérek! A bejegyzések után bárki szabadon hozzászólhat a felvetett témához, és nagyon örülök, ha Te is írsz pár sort, mert meggyőződésem, hogy attól él a blog, ha nem csak én írom, hanem mindenki hozzátesz. Ugyanakkor keresetlen megjegyzésekre, személyeskedésre, reklámra itt senki sem kíváncsi, ezért ilyet nem is fogok jóváhagyni az oldalon.

Biztos vagyok benne, hogy idővel mindent megtalálsz majd itt, amit a fogakról tudni szerettél volna – sőt, még annál többet is.

Addig is jó olvasgatást kívánok!

Dr. Takács Dániel – Fogasblog 2018.

(Fotó: Tóth Gergő)